Αγωνιζόμαστε για ένα βιώσιμο αλιευτικό κλάδο, για μια αειφόρα αλιεία σε υγιή οικοσυστήματα και για να ενδυναμώσουμε τις δημοκρατικές αξίες, την αγωνιστικότητα και την αλληλεγγύη στους ψαράδες.

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΤΟ ΒΑΡΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΒΑΛΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. 17000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΛΙΕΙΑΣ


Η κυβέρνηση της υποτέλειας κήρυξε μέσω των ΥΠΑΑ&Τ και Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με την υπ’ αριθ. 2840/41272 ΚΥΑ, που αφορά την καταμέτρηση των πραγματικών ιπποδυνάμεων των αλιευτικών σκαφών, επίσημα τον πόλεμο  κατά της αλιείας της χώρας μας.
Εδώ και πολύ καιρό και η ΣΑΕ, που με φασιστικό τρόπο την διέλυσαν, και η Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών, η οποία την αντικατέστησε, είχαν επισημάνει τους κινδύνους από μια τέτοια απόφαση η οποία θα εκβίαζε ουσιαστικά τους ψαράδες και ταυτόχρονα εσωτερικά του χώρου προσπαθήσαμε να οργανώσουμε τους τρόπους με τους οποίους θα αντισταθούμε σε μια τέτοια επίθεση που σαν σκοπό έχει την κατάργηση της συλλεκτικής αλιείας και την προώθηση άλλων μορφών εκμετάλλευσης και εμπορίας αλιευτικών προϊόντων.
Δηλώνουμε σε όλα αυτά τα φερέφωνα των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στο θαλάσσιο χώρο ότι αυτές οι πολιτικές που από αυτούς προωθούνται μέσω των πολιτικών τους υπαλλήλων δεν θα μας βρουν απλά αντιμέτωπους αλλά αποφασισμένους να μην κάνουμε βήμα πίσω γιατί αποδοχή αυτής της πολιτικής σημαίνει αποχώρηση μας από τη θάλασσα.
Υπήρχαν προτάσεις προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι οποίες μπορούσαν να επιλύσουν το ζήτημα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο όμως πήγαν εκεί που πηγαίνουν όλες οι σοβαρές και υπεύθυνες προτάσεις που είναι μακριά από τα κομματικά και τα πολιτικά τους κέντρα, δηλαδή στο καλάθι των αχρήστων.
Έχουμε ενημερώσει όλες τις ευρωπαϊκές αλιευτικές οργανώσεις και το μόνο που μας μένει τώρα είναι η κατά μέτωπο σύγκρουση.
Καλούμε όλους τους ψαράδες, καλούμε όλους αυτούς που κατανοούν ότι η ταυτότητα της Ελλάδας είναι η θάλασσα, καλούμε όλους αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούμε  να αντιμετωπίσουμε την κρίση και την ύφεση με την ανόρθωση των παραγωγικών δυνάμενων της χώρας και του πρωτογενή τομέα να σταθούν δίπλα μας σε αυτόν τον αγώνα από τον οποίον ή θα βγούμε νικητές ή θα προσχωρήσουμε στις στρατιές των ανέργων.
Συνάδελφοι ψαράδες σας κάνουμε έκκληση, ανεξαρτήτως τυχόν διαφορών που υπάρχουν, σε αυτόν τον αγώνα να πάμε όλοι μαζί και δυναμικά να διεκδικήσουμε τη δικαίωσή μας.
Η αρχή που μας ενώνει είναι
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε!