Αγωνιζόμαστε για ένα βιώσιμο αλιευτικό κλάδο, για μια αειφόρα αλιεία σε υγιή οικοσυστήματα και για να ενδυναμώσουμε τις δημοκρατικές αξίες, την αγωνιστικότητα και την αλληλεγγύη στους ψαράδες.

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΛΟΓΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μεσολόγγι 05/09/19
Ο "ΨΕΥΤΗΣ" ΚΑΙ Ο "ΚΛΕΦΤΗΣ" ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ - (σ.σ Λαϊκή Παροιμία)
Τα μέλη της Πανελληνίας Επιτροπής Αλιευτικών Συλλόγων, μετά τη δημοσιοποίηση του εφαρμοστικού κανονισμού 929/2017 με τον όποιον δύνεται η δυνατότητα αλιείας με βιντζότρατας με παρέκκλιση από το άρθρο 13 του ΕΚ 1967/2006, σεβόμενοι την απόφαση της συνάντησης των 69 Αλιευτικών Συλλόγων στο Εργατικό Κέντρο του Πειραιά προχώρησαν στα παρακάτω.
Συνέταξαν φάκελο συγκεντρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία με τα οποία αποδόμησαν την Υπουργική Απόφαση 7317/142567-18.12.15, την λεγόμενη Τεχνική Έκθεση κάποιων ''επιστημόνων'' που συνόδευε το σχέδιο διαχείρισης και τον ΕΚ 929/2017, όσον αφορά τα έχοντας υπόψιν, καθώς επίσης και το σύνολο της παρέκκλισης.
Επίσης συμπεριέλαβαν στο φάκελο αυτό και τη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Τεχνικής και Οικονομικής Επιτροπής Αλιείας της Ε.Ε η οποία δεν ήταν θετική επί του προτεινόμενου σχεδίου διαχείρισης και επί της δήθεν Τεχνικής Έκθεσης που συνόδευε το διαχειριστικό. Επίσης συμπεριέλαβαν στοιχεία που τεκμηριώνουν το αδίκημα της απάτης εκ μέρους κάποιων φυσικών προσώπων ή και δομών σχετικά με το αλιευτικό εργαλείο της βιντζότρατας.
Η ενέργεια έκδοσης Κοινοτικού Κανονισμού που δεν έχει τη θετική γνώμη της αρμόδιας Επιτροπής της Ε.Ε, αποτελεί κατάφορη παραβίαση των κανόνων της Ευρωπαϊκής ΚΑλΠ, καθώς επίσης και καταπάτηση του πρωτογενούς δικαίου της Ε.Ε που προβλέπεται από τη Συνθήκη Ίδρυσης και αφορά την δεσμευτικότητα των βασικών Κανονισμών ως προς τα μέτρα και τον σκοπό για όλα τα κράτη- μέλη.
Οι πολιτικές αποφάσεις που στη βάση τους δεν έχουν πραγματικά δεδομένα αλλά που τα δεδομένα τους μαγειρεύονται σε διάφορα δήθεν επιστημονικά γραφεία δεν συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη ούτε των αλιευτικών πόρων της Μεσογείου αλλά ούτε και του αλιευτικού κλάδου τη Ελλάδας.
Η ενέργεια διακίνησης στοιχείων ή δεδομένων που δεν είναι αυτά που θα έπρεπε προς την Επιτροπή προκειμένω να υπεξαιρεθεί η απόφαση της αποτελεί απάτη και για το λόγο αυτό, μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής προχώρησαν στην ενημέρωση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στο οποίον κατέθεσαν και όλα τα στοιχεία, όπως επίσης και στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στο Συνήγορο του Πολίτη, στον Πρόεδρο του Εθνικού Κοινοβουλίου, στο ΥΠΑΑ&Τ, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ε.Ε στην Ελλάδα, στον πρόεδρο της Ε.Ε Jean-Claude Juncker (ο οποίος υπέγραψε τον Κανονισμό), στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην DG MARE, στη STECF, καθώς επίσης και τον ευρωπαίο διαμεσολαβητή, σε μια προσπάθεια όχι μόνο ανάδειξης του ζητήματος αλλά και καταλογισμού ευθυνών εφόσον προκύψουν από τη διαδικασία.
Τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν οι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τα πολιτικά κόμματα του εθνικού κοινοβουλίου.
Πάραυτα η διοίκηση πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί πλέον να νομοθετεί με βάση την πολιτική βούληση κάποιων που ξεπληρώνουν προεκλογικές κομματικές υποσχέσεις αλλά με βάση πραγματικά δεδομένα και να λαμβάνει υπόψη ειδικά εφόσον πρόκειται για διαχείριση κοινών πόρων την κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση.
Οι ψαράδες θα αγωνιστούν για να ξεκαθαρίσει αυτό το ομιχλώδες τοπίο που κάποιοι έφτιαξαν γύρω από την αλιεία για να μπορούν να κινούνται ελεύθερα στις σκιές.

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε!